PORSİYONLUK MOZAİK PASTA
Selamun aleyküm arkadaşlar hayırlı akşamlar mozaik pasta yılların eskitemediği en lezxetli pasta. İlk yapılmaya başlandığında bu kadar pasta çeşiti yoktu, şimdilerde ise o kadar çok çeşit var ki, yeni tarifleri denemeye sıra da gelmiyor fırsatta kalmıyor. Ama yine de bu kadar çeşide rağmen mozaik pasta bizim vazgeçilmezlerimiz arasında boy gösteriyor 😊 çabucak hazırlanması da ayrıca bir seçenek. Mozaik pasta'nın bu porsiyonluk halide ikram ederken pratik bir seçenek.
Porsiyonluk mozaik pasta nasıl yapılır?
MALZEMELER :
2 Paket sade petibör bisküvi
125 Gram (yarım pk) tereyağı yada margarin
1 Çay bardağı şeker
1,5 Çay bardağı süt
3 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
YAPILIŞI :
*Bisküvileri rondodan irili kalacak şekilde geçirin yada elinizle kırın.
*Bir tavada margarini eritip ılıtın. Üzerine şekeri, sütü, kakaoyu ve kahvaltılık çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
*Karışımı kırdığınız bisküvilerin üzerine döküp elinizle karıştırın.
*Karışımı 15-20 dakika dolapta bekletin ve küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
*Saklama kabına koyup buzluğa atın ve 1 saat bekletin.
*Mini kek kapsüllerine yerleştirip servis edin.
*Afiyet şifalar olsun. Şükrünüz bol olsun.
harika bir görüntü sunumlarınız çok hoş ebru hanım ellerinize emeğinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum hayırlı günler 😊🙋
YanıtlaSil