KAYMAKLI KIRMA BÖREK
Merhaba arkadaşlar yapımı çık pratik olan 15 dakikada kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve hatta habersiz gelen misafirlerinize de çabucak hazırlayabileceğiniz lezzetlimi lezzetli enfes bir börek. İşin içerisine kaymak da girince lezzet ikiye katlanıyor tabiki.
Üzerine kullanılan kaymaktan dolayı dışarda pek fazla bekletmeyin arkadaşlar. Ev yapımı hazırlayacağınız vişne suyu, kayısı suyu, kiraz suyu vs. yanında nefis gidiyor. Kompostolarla müthiş bir uyum sağlayan börek çeşidi olan bu kaymaklı kırma böreği mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin.
Kaymaklı kırma börek nasıl yapılır?
MALZEMELER:
3 Adet yufka
200 Gram kaymak
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
İçi için:
300 gram tuzlu lor peyniri ( ben çökelek kullandım)
YAPILIŞI:
*Yufkalardan birini tezgaha serin.
*Yufkanın her yerine gelecek şekilde lor peynirinden serpin.
*Karşılıklı iki tarafı elinizle büzdürerek ortaya doğru toplayın.
*4 Prmak genişliğinde kesip, yağlanmış tepsiye dizin.
*Eritilip ılıtılmış kaymak, yoğurt , yumurta ve tuzu bir kaba alıp karıştıtın.
*Sosu böreklerin arasına gelecek şekilde her yerine gezdirin.
*200 Derecede iyice kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.
Bunlarda benim güzel çiçeklerim 😊
Bu börekten bende yapıyorum harika oluyor. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor afiyet şifalar olsun.
YanıtlaSilGerçekten de çok lezzetli 😊 teşekkür ederim güzel yorumunuz için yüreğinize sağlık 🌼
SilGerçekten de çok lezzetli 😊 teşekkür ederim güzel yorumunuz için yüreğinize sağlık 🌼
Sil