BAKLA
Baklanın faydaları anlatmakla bitmez. Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesinde yetişen taze fasulye görünümlü bir sebzedir bakla.
Özellikle Akdeniz mutfağında kendini bulan bakla yemek ve meze(fava) sı yapılarak tüketilmektedir.
Bakla vitamin ve protein açısından oldukça zengindir. Kırmızı eti tüketemeyenler için bakla protein açısından birebirdir.
Bakla A,B,C ve B2 vitaminleri açısından zengindir. Şuan bakla yeni çıkmaya başladı görür görmez hemen aldım😊 sizde mutlaka bu vitamin deposu bakladan yapın.
Bakla nasıl yapılır?
MALZEMELER:
🍁Yarım kg taze bakla
🍁Yarım demet dereotu
🍁Yarım demet taze soğan
🍁1 yeşil biber
🍁1 domates
🍁Yarım y.kaş salça
🍁Az Karabiber,tuz
🍁2 y.kaş zeytinyağı
🍁2 su bar sıcak su
YAPILIŞI :
Baklaları yıkayıp iki ucundaki saplarını ayıklayıp,istediğiniz uzunlukta kırın. Tencerenin etrafına baklaları yerleştirin ve dereotu ile taze soğanı incecik doğrayıp harmanlayın. Tencerenin orta boş kısmına doldurun. Üzerine biber ve domates doğrayıp tuzunu,karabiberini atın 2 bar sıcak suda salçayı açıp baklaları üzerine gezdirin. Son olarak zeytinyağını gezdirip tencerenin ağzını kapatın baklalar yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına alın üzerine ister sarımsaklı,ister sade çırpılmış yoğurt gezdirerek şifa kaynağı baklayı afiyetle tüketin. 👍😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder