Havuçlu,Elmalı turta
Merhaba arkadaşlar Elmalı turtanın havuçlu halini denemediyseniz hiç durmayın haydi mutfağa Havuçlu,elmalı turta yapmaya 😁
MALZENELER:
Hamuru için:
🌷2 yumurta
🌷1 su bar sıvıyağ
🌷2 y.kaş yoğurt
🌷2 çay bardağına yakın şeker
🌷1 pk K.tozu
🌷1 portakal kabuğu rendesi
İçi için:
🌷5 elma
🌷2 havuç
🌷3 y.kaş şeker
🌷1 tatlı kaş tarçın
🌷1 çay bar kırılmış ceviz
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp çırpın. Üzerine yağı,yoğurdu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Elmaları ve havucu soyup rendeleyin şekerle birlikte suyunu çekene dek pişirin tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru 2 ye ayırın birini merdaneyle yarım cm kalınlığında açıp uygun tepsi veya tart kalıbına hamuru kenarlarada gelecek şekilde yayın. Soğuyan harcı yayın diğer hamuruda açıp tırtırlı ruletle şeritler kesip hamurun üzerini sepet örgüsü gibi kapatın. 180 derecede pembeleşene dek pişirip soğuduktan sonra pudra şekeri serpip dilimleyin.AFİYET OLSUN 👍😋
havuçlu,elmalı turta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder