BEYPAZARI KURUSU (ANKARA)
Yöresel lezzetlere, farklı tatlara ayrı bir merakım vardır. Beypazarı kurusu, Krikirak gibi ama tereyağ kokulu,harika bir atıştırmalıktır. Çayla,kolayla,kahveyle, hatta öylesine atıştırarak sabah - akşam tüketebileceğiniz nefis ve miss kokulu bir yiyecektir.
Peypazarı kurusu Ankara'nın Peypazarı ilçesi'nde üretilmeye başlayarak, ismini 'de beypazarı'dan almıştır.
Beypazarı kurusu'nun en önemli özelliği fırından çıktıktan bir süre sonra, tekrar fırınlanıp, sertleşmesinin sağlanmasıdır. Bu sayede 6 ay saklanabilir.
Şimdi tarifimize geçelim.
Beypazarı kurusu nasıl yapılır?
MALZEMELER :
🌷2 su bar süt
🌷100 gr tereyağı
🌷1 çay bar sıvıyağ
🌷Yarım çay kaş mahlep
🌷Yarım çay kaş tarçın
🌷1 yemek kaşığı kuru maya
🌷1 yemek kaşığı toz şeker
🌷1 tatlı kaşığı tuz
🌷Aldığı kadar un
YAPILIŞI :
*Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
*2 saat kadar bekletip mayalandırın. Hamuru iki parçaya bölüp, Her bir parçayı tezgahın üzerinde uzunlamasına rulo yapıp, verev (yaklaşmasına) şekilde bıçakla dilimleyin.
*Kurunun pişmesi 2 aşamadan oluşuyor. Önce tepsiye dizip normal kızartın.
*Sonra fırından çıkarıp, soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra tekrar fırına verin. 150-175 derecede kuruyana kadar tutun. Bu aşamada pek kız
armayacak, sadece kuruması için bu işlemi yapıyoruz.
*Kurular soğuduktan sonra hava almayan bir kavanoza koyarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sütlü Tatlılar
- Sıkma Tarifi
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- İçecekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...

-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SALÇASIZ BULGUR PİLAVI Buğday dan yapılan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceğidir. Y...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder