KABARTMA TOZLU ÇIĞIRTMA / PİŞİ
Merhabalar Hafta sonu'na yapabileceğiniz kolay ve lezzetli olan bu nefis çığırtmayı severek yiyeceksiniz. Ege'de adına pişi densede, iç anadolu'da çığırtma olarak bilinen tarifin hem mayalısı, hem kabartma tuzlusu yapılıyor. Sıkça ve severek tüketiliyor. Mayalı çığırtmanın yapım süresi diğerine göre daha fazla olduğu için, hemen yapmak isteyenlere en kolay alternatif kabartma tozlu çığırtmadır. Püf noktalarına dikkat ederek yaparsanız çok güzel sonuç elde edersiniz.
Kabartma tozlu çığırtma nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💞1 su bardağı yoğurt (yoğurt suyu yada ayran'da kullanabilirsiniz)
💞2 yumurta
💞2 dilim bayat ekmek
💞1 pk K.tozu, tuz
💞Aldığı kadar un
İçi için :
Peynir, maydanoz
YAPILIŞI :
*Yoğurma kabına yoğurdu koyup içine bayat ekmekleri parçalayıp atın ve 5 dk yumuşamasını sağlayın. Sonra üzerine yumurtaları kırıp karıştırın.
*Tuz,kabartma tozu ve azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
*Üzerine bir poşet geçirip 10 dk dinlendirin.
*Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp, yuvarlayın.
*Çay tabağı kadar açıp kenarına peynirli maydanozlu harçtan koyup kapatın. (ağzını iyi kapatın ki pişerken peynirler dışına çıkmasın)
*İsterseniz peynirsiz boş olarak da pişirebilirsiniz.
*Derin bir kızartma tenceresine bolca yağ koyup, iyice ısındıktan sonra hamurları içine atıp arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder