PASTANE TUZLUSU / TUZLU KURABİYE (Ağızda dağılan)
Merhaba arkadaşlar pastanelerden aldığımız o kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyelerden evde de yapmak mümkün.
Misafirlerinizinde yiyip beğeneceği ve hemen tarf alacakları nefis bir lezzet pastane tuzlusu. Bu nefis kurabiyeyi istediğiniz kalıplarla şekillendirebilirsiniz. Yapımı da bir o kadar kolay ve eğlenceli pastane tuzlusunu mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Pastane Tuzlusu nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
💝1 Pk oda ısısında yumuşamış margarin
💝1 çay bar sıvıyağ
💝3 y.kaş pudra şekeri
💝2 y.kaş Hindistan cevizi
💝1 tatlı kaş tuz
💝1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
💝1 pk K.tozu
💝Aldığı kadar un
ÜZERİNE :
Susam,çörekotu
YAPILIŞI :
Hamur malzemeleriyle ele yapılmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Tezgahta hamuru unsuz açın yada elle yayın.
İstediğiniz kalıpla kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün ve susam çörekotu serp fırına verin. 170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 😊
Harika bir lezzet 👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder