FIRINDA KAŞARLI ÇITIR EKMEK
Sen ki şerrin içine hayr'ı gizleyensin RABBİM..
Bizlere..
Hakkımızda herşeyin hayırlısını NASİP eyle!
Kahvaltıya, çayınızın yanına nefis bir tarif ve yapımı çok da kolay severek yiyeceğinizi umuyorum. 😊
Fırında kaşarlı çıtır ekmek nasıl yapılır?
MALZEMELER :
🌟Ekmek (yarım yada çeyrek kesilmiş halde)
🌟Kaşar peyniri
🌟Tereyağı
YAPILIŞI :
*Çeyrek ekmek yada yarım ekmeğin arasını bıçakla kesin.
*Yağlı kağıt serili tepsiye ekmekleri arası açık olarak yerleştirin.
*Kaşarları parmak kalınlığında ve uzunluğunda dilimleyip ekmeklerin bir tarafına dizin ve her ekmeğe nohut büyüklüğünde 3-4 parça tereyağını aralıklı olarak kaşarların üzerine koyun.
*200 derecede kaşarlar eriyip, ekmekler kızarana kadar bekletin.
*Ekmekleri fırından alıp, ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatarak bezle üzerine bastırın.
*Sıcak olarak tüketin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder