PATLICANLI, SEBZELİ GÖZLEME
Merhaba arkadaşlar yine nefis bir lezzete sahip olan patlıcanlı gözleme ile geldim. 😊 pratik ve nefis olan patlıcanlı gözlemeden yapmadıysanız hemen deneyin. Biraz da acılı olursa mükemmel 👌 Eskilerde müstakil evler varken odun ateşinde sac'da yapılırdı onun tadı hiç bir lezzetle kıyaslanamaz.
Eskileri ne kadar özlesek de, elden gelen bu. Önemli olan sevginizi katarak, isteyerek yapmak o zaman her şey çok güzel oluyor. Bu herşey için geçerli her ne kadar umudumuzu kırsalar da yılmak yok yola devam 😊
Patlıcanlı, sebzeli gözleme nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💕 2 Orta boy patlıcan
💕 2 Yeşil biber
💕 1 Orta boy kurusoğan
💕1 Domates
💕 Yarım çay bar sıvıyağ
💕Karabiber, pulbiber, tuz
Hamuru için :
💕Un, tuz,yoğurt suyu yada ayran'da kullanabilirsiniz (hamurun yumuşak olmasını sağlıyor)
YAPILIŞI :
*Soğanı söğüş (yarım halka) olarak doğrayıp tencereye alın. Üzerine sıvıyağ döküp soteleyin.
*Patlıcanları yıkayıp alacalı sorduktan sonra küçük küp şeklinde doğrayıp, soğanların üzerine ilave edin.
*Biraz pişirdikten sonra üzerine doğranmış biberleri ekleyip pişirin.
*Yumuşamaya yakın küp doğranmış domatesleri, baharatları ve tuzunu atıp 2 dk daha pişirip, ocaktan alın. Ve soğumaya bırakın.
*Hamuru yoğurup üzerini örtün ve 15 dk dinlendirin.
*Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın.
*Tezgahın üzerinde un ile tabak büyüklüğünde açın.
*Hamurun yarısına çok olmayacak şekilde soğuyan harçtan koyup kapatın.
*Isıttığınız teflon tavada gözlemeleri arkalı önlü pişirin.
*Ayran yada çay ile ikram edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder