SİRKELİ AĞZI AÇIK POĞAÇA
Merhabalar arkadaşlar bu nefis simit tadında poğaçalar dan kahvaltılarınıza, misafirlerinize, akşam çayınızın yanına yapabilir sf iniz. Nefis bir lezzet ve yapımı çok pratik 👌👌
Sirkeli ağzı açık poğaça nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💖1 su bardağı ılık su
💖1 su bardağı ılık süt
💖1 çay bardağı sıvıyağ
💖1 pk instant kuru maya
💖1,5 yemek kaşığı şeker
💖1 tatlı kaşığı tuz
💖2 yemek kaşığı sirke
💖4-5 su bardağı un
ÜZERİNE :
💖2 yemek kaşığı pekmez
💖Yarım su bar su
💖Susam
YAPILIŞI :
*Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamurun üzerini örtüp 40 dk kadar mayalanmasını bekleyin.
*Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.
*İçine istediğiniz bir içten (peynir, patates vs) koyup ağzını kapatın ve oval şekil verin.
*Önce pekmezli suya batırıp, sonra da susama bulayın ve tepsiye dizin.
*15 dk tepside mayalandırın. Poğaçaların tam ortasına mutfak makasıyla kesik atın.
*200 derecede üzeri kızarana kadar Pişirin. *Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder