BAMYA YEMEĞİ
Bamya yüksek miktarda lif içermektedir. Bu liflerden kaynaklı bağırsakların hızla çalışmasını sağlar ve diyet yapanlar için kolaylıkla kilo verdirmeye yardımcı olur.
Bmyanın salyalanmasından şikayet ediyorsanız, püf noktalara dikkat etmelisiniz. Bamyayı ayıklarken baş kısmını tam olarak kesip, deliklerin görünmesine izin vermeyin. Bamyanın baş kısmını bıçak yardımı ile yuvarlakça kesin. Birde bamyanın suyunu hazırlarken limon sıkın. Yani yemek piştikten sonra limon ilave etmeyin. Yazın aldığını bamyaları ipe dizip kurutarak saklayabilir ve kışın pişirebilirsiniz. Bamyayaı sevmeyen arkadaşlar, Allahın yarattığı her şeyde bir vitamin olduğunu düşünerek tüketmeye çalışın.
Bamyayı ister et ile ister tavuk ile pişirebilirsiniz. Tercih size kalmış.
Bamya yemeği nasıl yapılır?
MALZEMELER:
Yarım kilo bamya
100 Gram tavuk yada et
2 Orta boy soğan
1 Yemek kaşığı salça
3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
6 Su baradğı su
1 Adet limon
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
*Bamyaların baş kısımlarını oval bir şekilde deliklerini ortaya çıkrmadan bıçakla kesin ve ayıklayın.
*Büyük olan bamyaları 2 yada 3 e kesebilirsiniz.
*Tencereye, kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve sıvıyağ ile soteleyin.
*Tavuk etlerini biraz haşlayıp, süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyip kavurun.
*Salçayıda ekleyip, kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu ilave edin ve limonu sıkın.
*Baharatları ve tuzu atıp 15 dakika kaynamaya bırakın.
*Kaynayan suyun içerisine yıkadığınız bamyaları ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın.
*Özlenen bamyaları ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder