ÇITIR TAVUK
Merhaba arkadaşlar bu tarifim tavuk sevenlere gelsin. Çok pratik, lezzetli, adı üstünde çıtır çıtır tavuk. Ketçap, mayonez seviyorsanız batırarak yiyebilirsiniz yada ekmek arası yapyp, içerisine soğan domates koyarak da servis edebilirsiniz artık nasıl arzu ederseniz.
Yemek seçen çocuklarınıza ve eşinize göre tamda sevecekleri bir aperatif olacaktır ve sizin işinizi de kolaylaştıracaktır.
Şu zaman ki tavuklar, yetiştirilme şekilleri ve yedirilen gıdalar açısından sağlıklı olmadığını bilsek de yinede alıyoruz.
Tavuk alırken küçük , taze, ve etinde herhangi bir renk değişimi, koku olmamasına dikkat edin.
İsterseniz yanına patates kızartıp, ayranla da servis edebilirsiniz. Yüksek ateşte kızartırsanız ve sıcak olarak tüketirseniz daha çıtır olacaktır. Beklediği zaman dolayısıyla yumuşama oluyor.
Çıtır tavuk nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Kilo tavuk göğsü
1 Şişe maden suyu
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
2 Yumurta
1 Çay kaşığı karbonat
tuz, karabiber, kekik, pulbiber
YAPILIŞI:
*Tavuk göğsünü jülyen (uzun) olarak doğrayın.
*Bir kabın içerisine un, nişasta, yumurta, karbonat,baharatlar ve maden suyunu boşaltıp karıştırın.
*Bu karışımın içerisine uzun olarak doğradığınız tavuk etlerini atıp iyice karıştırın.
*Buzdolabında yaklaşık 1-2 saat bekletin.
*Sonra dolaptan çıkarttığınız tavuk etlerini bolca kızgın yağda kızartın.
*Kızaran tavuk etlerini servis tabağına alıp, ketçap ve mayonezle servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Merhaba Ebru hanım ellerinize sağlık tariflerinize bayılıyorum herdenediğim tarifinizin sonucunda size dua ediyorum Allah razı olsun bu nefis lezzetleri bizimle paylaştığınız için
YanıtlaSilMerhabalar 😊 çok teşekkür ederim tariflerimden memnun kalmanıza çok sevindim. Sizden de Allah razı olsun. Sağlıklı günler
YanıtlaSil