SÜSLÜ CUPCAKE
Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik ise yumuşacık puf puf olmasıdır. Kek piştikten sonra kekin orta kısmına çikolata yada meyve sos sıkarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu şekilde cupcake yapabilmek için mutlaka cupcake tesisi ve kapsülleri olması gerek. İsterseniz keki sade de yapabilirsiniz ama ben kakolu yapma taraftarıyım. Sanki çikolatayla çok daha güzel uyum içerisindeler. :)
Bu kek nemli yapısıyla damaklarınızı şenlendirecek. :) Deneyecek olanlara şimdiden kolaylıklar diliyorum. İnşallah sizlerde tarifimden memnun kalırsınız.
Süslü cupcake nasıl yapılır?
MALZEMELER:
3 Yumurta
1 Su bardağından bir parmak eksik şeker
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Poşet kremşanti
1 Paket kabartma tozu
3 Yemek kaşığı kakao
Portakal yada limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı)
Üzerine :
kahvaltılık çikolata
renkli şekerleme
YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
*Süt, yağ, portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
*Kremşantiyi ekleyip 2 dakika kadar çırpın.
*Un. kabartma tozu ve kakaoyu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
*Kek kapsülleribi cupcake tepsisine yerleştirin ve kek hamurunu kapsüllerin yarısına gelecek şekilde doldurun.
*180 Derecede kek içini çekene kadar pişirin.
*Kek soğuduktan sonra orta kısımlarına şırınga yardımı ile çikolata yada meyve sos sıkın.
*Kahvaltılık çikolatayı biraz sıvıyağ ile cıvıltın ve keklerin üzerine sürün.
*İstediğiniz şekerlemelerden serperek servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder