PASTIRMALI TUZLU KEK
Merhaba arkadaşlar pastırma sevenlere gelsin bu nefis tarifim. Kahvaltı sofralarınızı, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir lezzet. Pastırmanın kilosu pahalı olduğundan , sık sık alınabilecek bir gıda olmasada, aldığınız zaman 10-15 dilim kullanarak yapabileceğiniz yada çemen alarak yapabileceğiniz harika bir kek.
Pastırmalı keki isteğe bağlı domates, maydanoz ve ayran ile tüketebilirsiniz.
Pastırmalı tuzlu kek nasıl yapılır?
MALZEMELER:
3 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 Su baradğı un
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
15 Dilim pastırma (yaklaşık 150 gram)
10 Dal maydanoz
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı pul biber
(peynir ve pastırma tuzlu olduğu için tuz kullanmadım)
Üzeri için:
Susam, çörekotu
YAPILIŞI:
*Yumurtayı bir kaba alıp, çırpın.
*Yoğurt ve sıvıyağ ekleyerek karıştırın.
*Ufalanmış beyaz peyniri, doğranmış pastırmayı ve maydanozu ekleyerek tekrar karıştırın.
*Unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın son olarak pul biberi ekledikten sonra karıştırarak yağlı kağıt serili tepsiye dökün.
*Üzerine çöerekotu, susam serpin.
*200 Derecede kabarana kadar fırında tutun. Sonra ısıyı 180 dereceye düşürün.
*Üzeri kızarana kadar pişirin.
*Afiyet, şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder