FISTIKLI KURABİYE
Öyle bir yar sev ki evladım;
elinde su tasıyla , iftarı bekleyen oruçlu gibi beklesin seni.
MEVLANA
Herkesi yarına götüremezsin ,
bazıları dünde kalmalı.
Hak etmediğin bir muamele gördüğünde ,
Unutma ! O kişi senin değerini bilmeden ölmez...
Çünkü El- Hakem' dir ALLAH..
Merhaba arkadaşlar fıstık tadını ve gevrek kurabiyeleri sevenlere gelsin bu nefis tarifim.
Yerken damağınıza mis gibi fıstık tadı gelecek bu tarife bayılacaksınız. Yapımı da bir o kadar pratik.
Fıstıklı kurabiye nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Su bardağı çekilmiş yer fıstığı (kavrulmuş)
200 Gram margarin (oda ısısında)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 Su bardağı pudara şekeri
1 Yumurta sarısı
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3,5 Su bardağı un ( un cinsine göre değişebilir azar azar kullanın)
Üzeri için:
Çekilmiş yer fıstığı (kavrulmuş)
1 Yumurta akı (beyazı)
YAPILIŞI:
*Yumuşak margarini pudra şekeri ile beraber bütünleşene dek yoğurun.
*Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ ve yumurta sarısını
*Vnilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Unu bardak bardak ekleyin farklılık gösterebilir.
*Hamuru ne yumuşak nede sert olmayacak şekilde yoğurun.
*1 Su bardağı çekilmiş fıstığı ekleyip tekrar yoğurun.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
*Bir tarafını önce yumurta akına sonra çekilmiş fıstığa bulayın ve yağlanmamaış tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kurabiyeler hafif pembeleşene kadar tutun.
*Fırından çıkınca yumuşak soğuyunca sertleşir.
*Spatulayla hafif yerinden oynatarak kurabiyeleri alabilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder