KIYIR KIYIR ÇABUK POĞAÇA
Merhaba arkadaşlar mayalı poğaça yapımı çok çabuk hazırlanabilen bir alternatif değil fakat bu poğaça karbonatlı olsuğu için hamuru bekletmeye gerek kalmadan hewmen şekil vererek hazırlayabilirsiniz.
40 Dakikada hazırlanabilen kıyır kıyır nefis bir lezzet. Poğaçalarınıza i,stediğiniz şekli verebilirsiniz. Acilen gelecek olan misafirleriniz için yada canınız poğaça istediğinde hemencecik hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif. Ben hamuru biraz oklava ile açtıktan sonra kalıpla kesip arasına peynir maydanoz karışımı koyup kapattım. Sizler elinizde hafif açtıktan sonra iç malzemesi koyarak da kapatabilirsiniz. Tamamen tercihinize kalmış. Deneyecek olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.
Kıyır kıyır çabuk poğaça nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Paket margarin yada tereyağı oda ısısında)
2 Yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Peynir, maydanoz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam, çörekotu
YAPILIŞI:
*Yumuşak margarini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurta ve tuzu yoğurma kabına alın.
*Mıncıklayarak yoğurun. Biraz un ekleyip kabatma tozu ekledikten sonra karıştırın.
*Tekrar yavaş yavaş un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir hamuru merdane yardımı ile ne kalaın nede ince olacak şekilde açın.
*İster yuvarlak kalıpla, ister bardakla kesip arasına peynir koyarak kapatın.
*Yada kalıp kullanmadan küçük bezeler alarak elinizle açıp iç koyarak kapatın.
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
*Bir kaseye 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırın.
*Fırça ile poğaçaların üzerine sürün.
*Üzerine susam, çörekotu serpin.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder