KIYMALI BÖREK / GÖZLEME
Merhaba arkadaşlar milletçe hamur işini ne kadar çok seviyoruz değil mi?
Ama bizim hamur işlerimiz de yenmeyecek gibi değil ki. Şu güzelliğe bir bakın hele. Bu kıymalı böreğin hamurunu biraz fazla pişirip, gevrettikten sonra arasını açın üzerine limon sıkıp, maydanoz , domates koyduktan sonra sarark yemeyi bir deneyin bakalım. Offf yazarken bile canım çekti :D aynı lahmacun gibi enfes bir lezzet oluyor. Bu stilide canım babam yapar hep, bizde ona bakarak öyle yeriz. Mmm mis mis. Çok ballandırdım ama gerçektende o kadar leziz. Denemenizi tavsiye ederim.
Kıymalı börek / gözleme nasıl yapılır?
MALZEMELER:
Hamuru için:
*Un, tuz, yoğurt suyu ile yumuşak bir hamur yoğurun.
*Üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Kıymalı harç için malzemeler:
200 Gram kıyma
2 Orta boy kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber, pulbiber, tuz
Bir tutam maydanoz
Kıymalı harcın yapılışı:
*Soğanları temeklik doğrayıp tencereye alın.
*Sıvıyağ ekleyerek soğanları soteleyin.
*Kıymayı ekleyip kavurun. Üzerine salçayıda ekleyip karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzunu ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
*Bir tutam maydanoz doğrayıp, karıştırın ve soğumaya bırakın.
YAPILIŞI:
*Yoğurduğunuz hamuru mandalinadan küçük bezelere ayırın.
*Her bir bezeyi teflon tavanızın büyüklüğünde açın.
*Hamurun yarısına hazırladığınız soğumuş harçtan koyarak, yayın.
*Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın.
*Isınan tavada börekleri arkalı önlü pişirin.
*Sıcak olarak servis edin.
*Yanında maydanoz, domates, biber, marul, turp, kırmızı lahana ve ayranla servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
*Bereketli olsun.
Lahmacun kıvamında bir gözleme olmuş. Y"Ye beni!" diyor. :) Eline koluna sağlık!
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) yüreğinize sağlık mutlu huzurlu günler dilerim.
Sil