TEREYAĞLI BULGAR EKMEĞİ
Merhaba arkadaşlar bulgar ekmeği bildiğiniz ekmeklerden değil, tereyağlı çörek gibi nefis ve yumuşacık bir lezzete sahip. Yanında peynir ve zeytin ile nefis bir kahvaltılık. Çay da olmazsa olmazı tabiki. Biraz yapımı el oyalayıp emek istesede lezzeti için yapmaya değeceğini göreceksiniz.Aynı zamanda çay saatlerinizin yanına değişik bir alternatif olarak da yapabilirsiniz. Deneyecek olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
Tereyağlı bulgar ekmeği nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı pekmez
Yarım paket yaş maya
1,5 Tatlı kaşığı tuz
5.5 Su bardağı un (un cinsine göre değişebilir kontrollü ekleyin)
Arasına sürmek için:
200 Gram tereyağı
Ayrıca üzerien sürmek için:
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
*Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ve üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
*Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yeniden 4' e bölün. Toplam 16 beze olacak.
*Her parçayı unlayarak merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın.
*Hafifçe erittiğiniz tereyağını açtığınız bezelerin üzerine sürün. Her biri 4 bezeden oluşan 4' er gruplar olacak. İlk üç bezeye bolca yağ sürün son dördüncü bezeyi yağlamayın.
*İlk hazırladığınız beze grubundan başlayarak merdaneyle çok inceltmeyecek şekilde dikdörtgen şekilde açın.
*Dikdörtgen şekli verdiğimiz bezenin üzerine kalan tereyağdan sürün ve uzun kısmından başlayarak rulo şeklinde sarın.
*Ruloyu geniş kısmından başlayarak 3-4 cm aralıklarla üçgen olarak kesin.
*Üçgenleri tepsiye aralıklı olarak dilediğiniz şekilde yerleştirin.
*Üzerine yumurta sarısı sürün ve üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.
*Yeniden mayalanan ekmeği 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.
NOT : Ben içerisine peynir maydanoz karışımı koydum öyle rulo yapıp üçgen dilimledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder