EV YAPIMI İSKENDER
Hata yapıyorsun.
Yanlış şeylerden vazgeçmeye çalışıyorsun.
Her ne kadar iyi ve dürüst olmak sana zarar versede, her ne kadar vicfan ve merhamet sana kaybettirsede, doğru ve dürüst olmaktan vazgeçme...
Kendini değil, bakış açını değiştir.
iyi olmaktan vazgeçmeye çalışacağına,
iyi niyetini kullanmaya çalışanlardan vazgeç.
Vicdan ve merhametinden uzaklaşmaya çalışacağına,
onlardan yararlanmaya çalışanlardan vazgeç.
İyi niyetinden, vicdanından ve dürüstlüğünden vazgeçmeye çalışma.
Çünkü sen böyle çok daha güzelsin...
(VAZGEÇMEYECEĞİM....)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar iskender sevenler, çok kolay bir şekilde evlerinizdede en lezzetli iskenderi hazırlayabilirsiniz. Etin iyisini ve bol tereyağı kullanarak muhteşem lezzette ve çok pratik şekilde hazırlayabileceğiniz iskenderi kendinize ve sevdiklerinize yapmanızı tavsiye ederim...
Ev yapımı iskender nasıl yapılır?
MALZEMELER:
300 Gram yağsız tek parça halinde dana eti. (kişi sayısına göre arttırabilir yada çoğaltabilirsiniz)
5 Yemek kaşığı tereyağı
2 Adet domates
2 Adet yeşil biber
1 Adet yuvarlak pide
2 Yemek kaşığı yoğurt
Sosu için:
2 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
*Öncelikle eti buzlukta dondurun. Yemeği yapacağınız zaman buzluktan çıkarın.
*Et biraz buzluyken keskin bir bıçak yardımı ile etleri, yaprak yaprak ınce olacak şekilde doğrayın. (etin buzlu olmasına dikkat edin aksı halde ince olarak dilimlemekte zorlanırsınız)
*Doğradığınız etleri teflon tavaya yerleştirin ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bir kenarda bekletin.
*Yuvarlak pideyi kesme tahtasında küçük kare dilimlere ayırın.
*Dilimlediğiniz pideyi servis tabağına yerleştirin.
*Sos için bir tavaya tereyağı alıp eritin. Üzerine salçayı ekleyip ezerek hafif soteleyin ve 1 bardak su ile tuz, baharat ekleyerek sos kıvam alana kadar pişirin.
*Başka bir tavaya dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirin. Üzerine tuz serpip biraz tereyağı ile arkalı önlü soteleyin.
*Bu arada doğrayıp hazırladığınız eti ocağa alın. Etler suyunu salıp çekmeye başladıktan sonra üzerine tuz serpin ve 1 yemek kaşığı tereyağ ile etleri kızartın.
*Dilimlediğiniz pidelerin üzerine hazırladığınız sostan kaşık ile bolca gezdirin.
*Üzerine kızarttığınız etleri yerleştirin.
*yoğurdu bir kasede çırptıktan sonra istenilen miktarda üzerine gezdirin.
*Sotelediğiniz biber ve domatesleri yerleştirin.
*Son olarak bir tavada erittiğiniz kızgın tereyağını iskenderin üzerine gezdirin.
*Afiyet şifalar olsun.
NOT: Ben soğumaması için hepsini aynı anda yapmaya çalıştım.
Baktınız soğuyor ısıstarak malzemeleri yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder