HAVUÇLU TOPLAR
Selam arkadaşlar ilk yazımda da söylediğim gibi beğenmediğim tarifleri asla paylaşmam,kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem asla
Ama damak zevkine bişey diyemem genelde benim beğendiğim lezzetler çevrem tarafından sevilir. 😊 havucun faydaları saymakla bitmez. Kan yapıcı,karaciğer kuvvetlendirir,gözlere faydalı, A vitamini deposu. Havucu kendi başına tüketemiyorsanız sizde bu lezzetli havuçlu toplardan yapın.
Havuçlu toplar nasıl yapılır?
MALZEMELER:
🔷6 orta boy havuç
🔷Yarım çay bar su
🔷1 y.kaş tereyağı (katı)
🔷4 y.kaş şeker
🔷2 çay kaş tarçın
🔷1 tatlı kaş portakal kabuğu rendesi
🔷1 çay bar kırılmış ceviz
🔷1 pk sade petibör Üzerine: Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Havuçları rendeleyin tencereye alın üzerine suyu ve tereyağı ekleyin karıştırıp ağzını kapatın. 5 dk pişirip şekeri ekleyip soğumaya bırakın bisküvileri ezin içine tarçın ceviz portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştırın elinizle yuvarlayıp toplar yapıp h.cevizine bulayın soğuk servis edin afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder