PRENSES TACI TATLISI
Merhaba arkadaşlar sütlü tatlı çeşitlerinden nefis ve hafif bir tatlı prenses tacı tatlısı çokta pratik denemeye değer bence 😉
MALZEMELER :
Muhallebisi:
🌟6 çay bar süt
🌟6 çay bar şeker
🌟1 çay bar nişasta
🌟1 pk vanilya
🌟1 tatlı kaş margarin
Vişneli Muhallebisi:
🌟6 çay bar vişne suyu (ben doğal vişne suyu kullandım)
🌟4 çay bar şeker
🌟1 çay bar nişasta
Arasına: 1 pk eti kakaolu bisküvi
YAPILIŞI :
Vişneli muhallebi için malzemeleri bir tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırpın koyulaşana dek pişirip ıslattığınız kalıba dökün ve soğumaya bırakın.(ben kalıbın altına önce aralıklı olarak vişne taneleri dizip muhallebisini döktüm)
Muhallebisi için malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın koyulaşana dek pişirip margarini ekleyin 2 dk daha karıştırıp ocaktan alın. Soğuyan Vişneli muhallebinin üzerine yarısını döküp üzerine ufalanmış bisküvileri serip kalan muhallebiyide döküp soğumaya bırakın en az 2 saat dolapta soğuyan prenses 👸 tacı tatlımızı dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder