YAYLA ÇORBASI
Susan insanı ezik sanmayın sakın...!
Terazi var,tartı var...
Herşeyin bir vakti var...
Bazıları saatli bomba gibi ;
Sadece zamanı gelince patlar...
Selamun aleyküm arkadaşlar türk mutfağında, sofralarımızda, özellikle kış aylarında eksik olmayan menü öncelikle çorbadır. Çorba çeşitlerimiz oldukça zengindir.
Mübarek ramazan aylarında olmazsa olmazımızdır. Hastalandığımızda bile öncelikle çorba içmeyi tercih ederiz. Çorba mideyi,bağırsakları rahatlatır hazmı kolaylaştırır.
En kolay çorba türünden olan
Yayla çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💞1 çay bar pirinç
💞2,5 su bar yoğurt
💞1 yumurta
💞2 y.kaş un
💞1 y.kaş tereyağı
💞Biraz zeytinyağı
💞Yeteri kadar un (et suyu olursa harika olur)
Üzerine :
💞Yarım çay bar sıvıyağ
💞1 y.kaş kuru nane
YAPILIŞI :
5-6 bardak kadar kaynar suyu tencereye alın üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip açılana kadar pisirin.
Başka bir kapta yoğurt,yumurta ve unu koyup çırpın.
Tenceredeki sudan biraz alıp Yoğurda ekleyerek alıklaştırın (kesilmemesi için) ve pirinçli suya ilave edin çorbanın kıvamını siz ayarlayın koyu ise sıcak su ekleyip kaynayınca tuzunu atıp ocaktan alın.
Bir tavaya sıvıyağ ve naneyi koyup ısıtın. İster çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine gezdirin. Yada komple tencereye boşaltıp karıştırın. Şifa olsun, Rabbimin her gününe hamdolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder