BARBUNYA YEMEĞİ
Barbunya diğer bitki türevi gıdalara göre oldukça fazla protein içermektedir.
Barbunya lif açısından zengin olsuğu için çok faydalı bir besindir.
Barbunyanın cinsi iyi olursa, mesela pişme kalitesi, lezzeti ve kabuklu olmaması gibi etkenler barbunya yemeğinin daha lezzetli olmasında ki en büyük etkendir.
Benim barbunyam kabuklu olduğu için piştikten sonraki görüntüsü pek hoş olmadı.
Barbunya yemeği nasıl yapılır.
MALZEMELER:
1 Su bardağı barbunya
1 kuru soğan
1 orta boy havuç
1 yeşil biber
1 domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber, pulbiber, tuz
YAPILIŞI:
*Barbunyayı 1 gece önceden suya ıslayın yada pişireceğiniz gün hafif dirili kalacak şekilde haşlayın.
*Tencereye sıvıyağı koyup kuru soğanı yemeklik doğrayarak ekleyin ve soteleyin.
*Üzerine havucu yarım halka şeklinde doğrayın. Biberleri de doğrayıp ekleyin ve soteleyin.
*Salçayı ekleyip biraz kavurun ve barbunyaları ekleyip 2 dk karıştırın.
*Baharatlarını ve tuzunu ekleyip üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyin.
*Ağzını kapatıp pişmeye bırakın. Yemek özlendikten sonra ocağın altını kapatın.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder