SİMİT / KANDİL SİMİTİ
Merhaba arkadaşlar bu nefis simit tarifini yıllardır yaparım çok da beğenilir. Bu tarihten hiç vazgeçmedim ağızda dağılan kıyır kıyır harika bir lezzet 😋 😍 bolca susama bulayınca daha lezzetli hale geliyor.
simit nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💓Yarım pk margarin (oda ısısında)
💟1 su bar sıvıyağ
💟1 su bar yoğurt
💓1 çay kaş karbonat yada yarım pk K.tozu
💟1 tatlı kaş tuz,
💟2 tatlı kaş şeker
💟Aldığı kadar un
Üzerine: 1 yumurta sarısı
Susam, çörekotu
YAPILIŞI :
*Yoğurma kabının içerisine yumuşak margarini, sıvıyağı , yoğurdu, şekeri ve tuzu alıp iyice karıştırın.
*Azar azar un ilavesiyle karbonatı ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
*Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp rulo yapın ve simit şekli verin.
*Simit şekli verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
*Geniş bir tabağa bolca susum yada susamla karışık çörek otu koyun.
*Simitleri alıp yumurta sürdüğünüz tarafını bolca susama batırıp tekrar tepsiye dizin.
*200 derecede kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder