KABAK YEMEĞİ
Selamun aleyküm arkadaşlar vitamin deposu kabağı sevmeyenleriniz vardır mutlaka. Sevmeseniz arada bir olsa da mutlaka tüketin.
Kabağın bu hali öyle lezxetli ki üzerine sarımsaklı yoğurtla nefiss 😋 kabağa dereotunu çok yakıştırırım.
Kabaklı börek de harika oluyor en kısa sürede onun tarifini de vereceğim inşallah.
Kabak yemeği nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💕4 orta boy kabak
💕Yarım demet dereotu
💕3 Y.kaş sıvıyağ
💕1 Kurusoğan
💕1 Y.kaş salça
💕1 Y.kaş pirinç
💕Karabiber Pulbiber, tuz
💕2 Su bar sıcak su
YAPILIŞI :
*Kabakları yıkayıp, kabak olacağının tırtırlı kısmı ile çizin.
*Sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesip, tekrar kestiğiniz kabaklarıda ortadan uzunlamasına ikiye kesip iri küpler halinde kesin
*Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve sıvıyağı koyup soteleyin. Üzerine salçayı ekleyip kavurun ve Kabakları ekleyip 1-2 dk karıştırın.
*Baharatları, tuzu ve pirinci ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin.
*Yemeğin suyu Kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakın.
*Kabaklar yumuşadıktan sonra doğranmış dereotunu ekleyip 1-2 dk daha pişirin ve ocaktan alın.
*Servis tabağına alıp üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt gezdirin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder