SEMİZOTU SALATASI
Vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin olan semiz otunu tüketmekte fayda var. Semizotu hemen hemen ıspanak kadar demir vitamini içermektedir.
Düşük kalori içerdiğinden dolayı diyette olanların sıkça kullandıkları bir sebze türüdür.Aynı zamanda omega 3 yağı içermektedir. Çok arsız bir bitki olduğu için saksıların dibinde semizotuna sık sık rastlarsınız. Tohumdan ektiğiniz zaman da kısa zaman içerisinde verim alabilirsiniz. Salatasının tadı da ayrıca lezzetli oluyor. Sıcak yaz günlerinde canınız yemek istemiyorsa bile semizotu salatasıyla öğününüzü atlatabilirsiniz. Semiz otunun yemeği de yapılıyor. Fakat ben denemediğim için yemeğinin lezzeti hakkında bir bilgi veremeyeceğim.
Semizotu salatası nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Demet semizotu
Bir tutam dereotu
Bir tutam taze nane
1 Kase susuz yoğurt
2 Diş sarımsak (olmasada olur)
Tuz
YAPILIŞI:
*Semizotlarını iyice yıkayıp dallarıyla birlikte doğrayın.
*Dereotu ve naneyi de yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
*Karıştırma kabının içerisine 1 kase yoğurt koyup, çırpın.
*Yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsağı, semizotunu, dereotunu, naneyi ve tuzu ekleyip, iyice karıştırın.
*Salatayı servis tabağına alıp, sevis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder