AÇMA
Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir.
Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar.
-----------------------------------------------------------
Geçmişte yaşadığı problemli ilişkileriyle sizi yaralamaya çalışan hadsizlere prim vermeyin.
-----------------------------------------------------------
Akıllı kadın , her yenilgiyi bır zafere çeciren kadındır.
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar evinizde de yumuşacık açmalar yapabilirsiniz. Hem içerisine ne yağ kullanıldığı belli ,içinize sine sine yersiniz. Üstelik yapımı çok pratik.
Açma nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Su bardağı ılık süt
Yarım su bar. ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Yumurta akı içine (sarısı üzerine)
1 Paket instant maya
1 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
5-5,5 Su bardağı un
Arasına sürmek için :
Tereyağı veya margarin (oda ısısında)
YAPILIŞI:
-Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın.
*Azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin.
*Hamuru 45 dk ila 1 saat arası bir zamanda mayalanmaya bırakın.
*Mayalanan hamuru elinizle içe doğru hafif katlayarak maya kokusunun çıkmasını sağlayın.(2. resim)
*Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
*Her bir bezenin üzerine 1' er çay kaşığı tereyağı koyun.
*Elinizle çok inceltmeden tezgah üzeinde açtıktan sonra her bir hamura rulo şekli verin.
*Ruloları tezgah üzerinde bir tarafnı sağa bir tarafını sola kıvırarak simit şekli verip tepsiye aralıklı yerleştirin.
*10 ila 30 dakika arası tepside mayalanmaya bırakın.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam, haşhaş serperek önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
5 Aralık 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder