English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

7 Mayıs 2017 Pazar

SİRKEN OTLU GÖZLEME

SİRKEN OTLU GÖZLEME

Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik lezzetler ortaya çıkartmak sizin elinizde biraz cesaret ,biraz sevgi , biraz da istekle yapayacağınız hiç bir şey yoktur.
Sirken otu bizim buralarda bahçelerde ,tarlalarda kendiliğinden yetişen nefis bir ot türüdür. Görüntüsü ıspanağı andırsa da lezzet olarak pek de ıspanağa benzemez.
Kendine has nefis bir tadı vardır . Sirken otunu haşlayıp tereğağı ve  yumurta ile kavurursanız da çok harika olur.

Sirken otlu gözleme nasıl yapılır?

MALZEMELER:

Hamuru için :
un, yoğurt suyu, tuz

İçi için:
Yarım kg sirken otu
1 Büyük kuru soğan
Karabiber, pulbiberi, tuz
1 Çay bardağı beyaz peynir
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ


YAPILIŞI :
*Hamuru yoğurup üzerini nemli bezle örtüp biraz dinlendirin.
*Sirken otlarını ayıklayıp bol su ile iyice yıkayın.
*İnce ince doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine 1 soğan doğrayıp pulbiber, çok az karabiber, tuz atarak elinizle ovalayın. (sirken otunun ve soğanın yumuşamasını sağlayacaksınız)
*Üzerine beyaz peynir ufalayın ve sıvıyağ döküp karıştırın.
*Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Un serperek ince bir şekilde oklava ile açın.
*Hazırladığınız içten açtığınız yufkanın yarısına koyup, yayın.
*Hamurun diğer tarafını üzerine kapatıp teflon tavada arkalı önlü pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...