English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

28 Ekim 2017 Cumartesi

HAKİKİ PASTANE POĞAÇASI

HAKİKİ PASTANE POĞAÇASI

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere hakiki pastane poğaçasının tarifini vermek ve pastane poğaçasının katlama sanatını göstermek istiyorum. Pastanede yediğimiz poğaçalar ne kadar lezzetli geliyor değil mi? Ve diyoruz ki kendi kendimize acaba içinde ne var da bu kadar lezzetli yada neden benim yaptığım pastanedekiler gibi olmuyor. Artık pastanedeki poğaçalar gibi leziz poğaçalar yapabilirsiniz. Pastanelerde katı yağ olarak margarin yada tereyağı kullanılmıyor. Onlara özel olarak gelen yağ yani biskin yağı kullanılıyor. Biskin yağını ende yapmak mümkün arkadaşlar. Biskin yağı aslında suyu alınmış yağdır. Yani siz 1 paket margarini erittikten sonra bir kaba boşaltıp dondurun. Sonra donan yağın altındaki yumuşak, sulu tabakayı sıyırın ve geriye kalan yağı kullanın. Poğaça ve kurabiyelerinizde ne kadar fark ettiğini göreceksiniz.Bu tarifi, yıllardır pastane sektöründe çalışan bir abiden almıştım. İçerisine konulan malzemeyi sayınca çok şaşırmıştım. Hiç de bir şey yok malzemede diye tepki bile vermiştim :) Sonrasında hadi bismillah diyerek denedim tabi ve sonuç harikaydı.
Hakiki pastane poğaçası nasıl yapılır?



MALZEMELER:
1 Su bardağı ılık su
150 Gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
2 Yumurta
5 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket instant kuru maya yada yaş maya
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6,5 Çay bardağı kadar un

İç Malzemesi:
Peynir
Maydanoz



YAPILIŞI:
*Yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, şekeri, tuzu, yoğurdu ve 1 yumurta ile 1 yumurta akını ekleyip karıştırın.
*Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamuru birazda tezgahta yoğurduktan sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.(yaklaşık 1 saat)
*Mayaya gelen hamurun havası çıkması için elinizle biraz katlayın.
*Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alın.
*Bezelerin orta kısmına avcunuzun yan kısmı ile bastırıp oluşan çukaura peynir maydanoz karışımı koyun. Ve ağzını yavaşca kapatıp arka kısmına da avcunuzun yan tarafı ile  bastırın. (bu pastane poğaçasını katlama sanatıdır)
*Kolay olan bir diğer alternatif ise bezelerin üzerine hafif un sürdüğünüz oklava ile basıp oluşan çukura peynir koyun ve kapattıktan sonra arka kısmına oklava ile bastırın. Dudak görünümünü sağlayın.
*Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp en az 30 dakika mayalanması için tepside bekletin.
*Kabaran poğaçaları önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Yumuşacık poğaçalarınız servise hazır.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...