HAKİKİ PASTANE POĞAÇASI
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere hakiki pastane poğaçasının tarifini vermek ve pastane poğaçasının katlama sanatını göstermek istiyorum. Pastanede yediğimiz poğaçalar ne kadar lezzetli geliyor değil mi? Ve diyoruz ki kendi kendimize acaba içinde ne var da bu kadar lezzetli yada neden benim yaptığım pastanedekiler gibi olmuyor. Artık pastanedeki poğaçalar gibi leziz poğaçalar yapabilirsiniz. Pastanelerde katı yağ olarak margarin yada tereyağı kullanılmıyor. Onlara özel olarak gelen yağ yani biskin yağı kullanılıyor. Biskin yağını ende yapmak mümkün arkadaşlar. Biskin yağı aslında suyu alınmış yağdır. Yani siz 1 paket margarini erittikten sonra bir kaba boşaltıp dondurun. Sonra donan yağın altındaki yumuşak, sulu tabakayı sıyırın ve geriye kalan yağı kullanın. Poğaça ve kurabiyelerinizde ne kadar fark ettiğini göreceksiniz.Bu tarifi, yıllardır pastane sektöründe çalışan bir abiden almıştım. İçerisine konulan malzemeyi sayınca çok şaşırmıştım. Hiç de bir şey yok malzemede diye tepki bile vermiştim :) Sonrasında hadi bismillah diyerek denedim tabi ve sonuç harikaydı.
Hakiki pastane poğaçası nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Su bardağı ılık su
150 Gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
2 Yumurta
5 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket instant kuru maya yada yaş maya
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6,5 Çay bardağı kadar un
İç Malzemesi:
Peynir
Maydanoz
YAPILIŞI:
*Yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, şekeri, tuzu, yoğurdu ve 1 yumurta ile 1 yumurta akını ekleyip karıştırın.
*Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamuru birazda tezgahta yoğurduktan sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.(yaklaşık 1 saat)
*Mayaya gelen hamurun havası çıkması için elinizle biraz katlayın.
*Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alın.
*Bezelerin orta kısmına avcunuzun yan kısmı ile bastırıp oluşan çukaura peynir maydanoz karışımı koyun. Ve ağzını yavaşca kapatıp arka kısmına da avcunuzun yan tarafı ile bastırın. (bu pastane poğaçasını katlama sanatıdır)
*Kolay olan bir diğer alternatif ise bezelerin üzerine hafif un sürdüğünüz oklava ile basıp oluşan çukura peynir koyun ve kapattıktan sonra arka kısmına oklava ile bastırın. Dudak görünümünü sağlayın.
*Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp en az 30 dakika mayalanması için tepside bekletin.
*Kabaran poğaçaları önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Yumuşacık poğaçalarınız servise hazır.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder