Her çeşit sebzeden azar azar kızarttım ortaya rengarenk bir görsel çıktı 😊 Kabak, patates ve havucu sebze şekillendiriciyle doğradım. Biraz oyalayıcı ama görsel anlamda harika oldu. Bence bir yemeğin öncelikle lezzeti sonrada görselliği önemlidir. Ben patates, biber, kapya biber, kabak, patlıcan, havuç kullandım. Sizler de damak zevkinize göre istediğiniz sebzelerden kızartabilirsiniz.
Patates seçerken içinin renginin koyu sarı olmasına ve dışının kaymak gibi değilde pütürlü olmasına dikkat edin. Bu tür patatesler çok lezzetli ve pişmesi daha kolay oluyor.
Karışık sebze kızartması nasıl yapılır?
MALZEMELER:
2 Patates
1 Patlıcan
1 Kabak
2 Havuç
1 Kapya biber (kırmızı)
6-7 Yeşil biber
2 Domates
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
*Öncelikle sebzeleri iyice yıkayın.
*Patatesin kabuklarını soyup ince uzun doğrayın.
*Patlıcanı alacalı soyup ince uzun doğrayın.
*Kabağın üzerini çizip ince uzun doğrayın.
*Havucu yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ince uzun doğrayın.
*Kapya biberin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince uzun doğrayın.
*Yeşil biberlerin sadece sap kısımlarını koparın.
*Sebzeleri doğrama işlemi bittikten sonra üzerlerine biraz tuz serpip, kızgın yağda ayrı ayrı kızartın.
*Ayrı bir tavaya biraz zeytin yağı koyup ısıtın. Üzerine doğrayıp tuzladığınız domatesleri ekleyip üzerini kapatın ve domatesler yumuşayana kadar pişirin.
*Kızaran sebzeleri servis tabağına alın. Ortasınada kızarttığınız domatesi alıp maydanoz ile süsleyin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder