AŞURE
Selamun aleyküm arkadaşlar Aşure ayımız mübarek olsun. Allah dağıttığımız aşurelerimizi kabul eylesin. Sayfamda aşure tarifim var ama bazen tarifleri güncellemek iyi oluyor. Aşurenizin kararmaması için içerisine süt katmanıza hiç gerek yok. Benim uyguladığım teknikte yaparsanız aşureniz asla kararmaz. Pişerken içerisine ceviz atmamaya çalışın ki aşure kararmasın. Sonradan üzerine serpersiniz. Genel olarak aşureyi seven bir toplumuz.kimimiz sıcak, kimimiz ise soğuk seviyoruz. Bence her haliyle muhteşem 😊 Ben aşurenin içerisinde portakal kabuğu ve çörek otunu sevmediğim için kullanmıyorum. Bazılarıda aşureyi etli, tuzlu ve salçalı yapıyor ben buna birebir şahit olmuştum ve çok şaşırmıştım. Bir nevi çorba niyetine tüketiliyor yani. Sizler eklemek istediğiniz malzemeleri gönlünüzce ekleyebilirsiniz.
Aşure nasıl yapılır?
MALZEMELER:
250 Gram yarma (buğday)
125 Gram nohut
125 Gram kuru fasulye
100 Gram izmir üzümü
Kuru incir, yer fıstığı, elma, fındık
Şeker (damak zevkinize göre ayarlayın)
Üzerine:
Ceviz, tarçın, nar
YAPILIŞI:
*Buğdayı, nohutu, fasulyeyi ayrı ayrı kaplara ıslatın. (1 gece önceden)
*Sularını süzüp düdüklüde ayrı ayrı hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
*Pişireceğiniz tencereye haşladığınız buğdayı suyu ile birlikte koyun (özlenmesi için)
*Nohut ve fasulyenin sularını süzüp buğdayın üzerine ekleyin.
*Üzerine bolca su ilave ederek pişmeye bırakın.
*Kayısıyı, inciri 4' e bölün. Bir kaba doğranmış incirve kayısıyı üzüm ve soyulmuş yer fıstıklarını alın. Üzerine su doldurup 15-20 dakika ara ara suyunu değiştirerek bekletin. (kara suyunun gitmesi için)
*Bunlarında suyunu süzüp kaynayan aşurenin içerisine ekleyin.
*Aşureniz pşmeye yakın soyup. küp küp kestiğiniz elmaları da ekleyip bir taşım daha kaynatın.
*Damak zevkinize göre şeker ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
*Aşurelerinizi kaselere alıp üzerine dövülmüz ceviz tarçın karışımı serperek isteğe bağlı nar taneleri ile servis edin.
*Sade olan her şey bence daha güzel süslemede abartıya kaçmaya gerek yok kesinlikle lezzet bozuluyor.
Afiyet şifalar olsun. Bereketli olsun İnşaAllah.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
12 Ekim 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder