KIŞLIK ERİŞTE - MANTI
Her yıl olduğu gibi bu yıl da mantılarım, canlarımm annem ve bacımın ellerinden 😊 Rabbim sağlık, huzur, güç kuvvet versin İnşaAllah.🙏 Bizim buralarda yani iç anadolu bölgesinde bu şekilde kesme mantı yapılır. Daha ince kesildiği zaman erişte olur. Kesilen mantılar evde kurutulduktan sonra kışın yenmek üzre kavanozlarda saklanır. İster erişte olarak kavurup, haşladiktan sonra tereyağı ile kavurarak pişirebilirsiniz. (erişte tarifim sayfamda mevcut. Makarnalar kategorısinden ulaşabilirsiniz.) İstersenız de mantı olarak haşlayıp yoğurtladıktan sonra sos ilavesiyle servis edebilirsiniz. Kesme mantı paylaşımınıda en kısa zamanda paylaşacağım inşallah. Hemen hazırlayabileceğiniz Harika bir akşam-öğlen menünüz olacak.
Erişte-mantı nasıl yapılır?
MALZEMELER:
5 Kilo un
30 Yumurta
Tuz
Su
1 Kilo una 6 yumurta kullanılıyor.
YAPILIŞI:
*Yumurtaları derin bir kaba kırın. Tuzunu ekleyip karıştırın.
*Yavaş yavaş un eklenerek su ile sert kıvamlı bir hamur yoğurun.
*Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alın.
*Her bir hamuru yarım cm kalınlığında açın.( yani hamur ince açılmayacak)
*Açtığınız hamurları büyük bir teflon tavada yada sac da çok az pişirin. (hafif çiğliği gidene kadar)
*Sofra bezinin üzerine hafif pişen hamurları aralıklı olarak serin.
*Yada bezin üzerine sererek hafif kurutma yöntemini deneyin.
*Hamurlar ılıdıktan sonraa 3-4 hamuru üst üste koyun. Önce tam ortadan kesin. Sonrada 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
*Bu şeritleri kibrit çöpü inceliğinde kesin. Kestiğiniz tahta yanında tepsi olsun ki kesilen erişteleri içine dökün.
*Bu şekilde hamuru tamamladıktan sonra ister evde uygun bir odaya bez serdikten sonra erişteleri aralıklı olarak sererek kurutun.
*İster hafif güneşli bir yerde kurutun. (biz evin içinde kurutuyoruz)
*1 Haftada erişteniz kuruyacaktır.
*Kuruyan erişteleri uygun bir saklama kabına alın.
*Nemli olmayan bir ortamda saklayın.
*Hiç bozulmadan 2 yıl saklayabilirsiniz.
*Siz yinede 1 yıl geçtikten sonra erişteleri güneşlendirip tekrar saklama kabına alın.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder