FIRIN SÜTLAÇ
İki çeşit insan vardır.
Zaman geçtikçe hatalarıyla yüzleşen.
Zaman geçtikçe yüzsüzleşen.
Kül kadar etkisi olmayan insanların,
kendilerini ateş sanması ne garip..
''İki şeyi asla unutma :
Allah'ı ve ölümü.
İki şeyi de unut:
Yaptığın iyiliği,
gördüğün kötülüğü.''
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar sütlü tatlı sevenler için sütlacın en güzel halidir fırın sütlaç. Üzerinde kabuk bağlayan doku soğuk ve tarçınla servis edildiğinde damaklarda ne de güzel bir lezzet bırakır. Tabi kişiye göre de değişebilir. Kimimiz fırın sütlaç, kimimiz anne sütlacı, kimimiz ise nişastalı sütlacı severiz. Yapacak, yapılacak o kadar çok çeşit var ki, Rabbimin verdiği nimetlere sonsuz şükürler olsun. Bizler için ne güzellikler sunmuş.
Fırın sütlaç nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Litre süt ( 5 Su bardağı)
2 Su bardağı su
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 Yemek kaşığı buğday nişastası
1 Paket vanilya
YAPILIŞI:
*Öncelikle pirinçleri iyice yıkayıp, 2 bardak su ile haşlayın. Haşlandıktan sonra biraz su kalacaktır.
*Sütü, haşlanmış pirinci ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya bırakın.
*Kaynayıca şekeri ilave edin. Nişastayı bir kasede yarım su bardağı sütle karıştırarak açın.
*Nişastalı karışımı da ekleyip, karıştırdıktan sonra 15 dakika daha pişirip ocaktan alın.
*Isıya dayanıklı kaselere paylaştırdıktan sonra kaseleri fırın tepsisine dizin.
*Tepsinin içerisine kaselerin yarısına gelecek kadar soğuk su doldurun.
*Biraz soğuyup kaymak tutmasını bekleyin.
*Fırının en üst bölümüne tepsiyi yerleştirip 200 derecede sütlaçlar kızarana kadar pişirin.
*Fırından çıkan sütlaçları ılımaya bırakın.
*Daha sonra dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra üzerini tarçın ceviz, fındık ile süsleyerek servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder