PEPEÇURA
Karadeniz yöresine ait lezzetlimi lezzetli hoş kokulu ve çok hafif olan bu muhteşem pepeçura tatlısını denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Çok merak ettiğim pepeçurayı, Geçen yıl karadenize gittiğimde restoranlarda, yöresel lokantalarda aradım fakar bilen de yapan da yoktu. Dedim ki, o zaman ev hanımları yapıyor bu tatlıyı. Ama kafaya taktım orda yiyemediysem kendim yapmalıydım 😊 nasip bu zamanaymış yaptım ve gerçekten çok beğendim. Daha çok rize yöresine ait bu tatlı kokulu üzümle yapılıyor. Tam anlamıyla oraya ait üzüm bulunamasada kokulu üzümlerden mutlaka bulunuyor. Hiç bir gıda boyası yada ranklendirici kullanılmıyor. Bu renk tamamen üzümün kendi rengidir. Hafif tatlı severlere gelsin bu nefis tarifim. Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.
Pepeçura nasıl yapılı?
MALZEMELER:
1 Kilo kokulu üzüm
3 Su bardağı su
Yarım su bardağı şeker (damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
2 Yemek kaşığı mısır unu (tepeli)
1 Yemek kaşığı un (tepeli)
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Ceviz
Üzüm şırasının yapılışı:
*Üzümü iyice yıkadıktan sonra tanelere ayırıp, tencereye alın.
*Üzerine 3 bardak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
*Tencerede biraz beklesin ki rengi iyice çıksın.
*Üzüm suyunu başka bir tencereye süzerek alın. 5 Su bardağı olmalı.
YAPILIŞI:
*Tencereye 5 su bardağı üzüm suyunu alın.
*İçerisine 2 yemek kaşığı mısır unu, 1 yemek kaşığı un ve şekeri ekleyin.
*Topaklanmaması için iyice karıştırın.
*Ocağa alıp, sürekli karıştırarak koyulaşana dek karıştırın.
*Çok koyu olmuyor zaten.
*Pişen pepeçuraları kaselere alıp soğumaya bırakın.
*Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder