English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

31 Ekim 2017 Salı

SUPANGLE

SUPANGLE

Güneş doğduğu yerden, batacağı yere kadar,
Yüreğimiz gibi zengin...
Gözlerimiz gibi umut verici...
Niyetimiz gibi tertemiz...
Gülüşümüz gibi aydınlık saçsın...
Her anımız da neşe, huzur, mutluluk, sevgi, saygı hiç eksik olmasın...

 GÜNÜN TAVSİYESİ
Öyle her önünüze geleni sevmeyin.
Önce bir araştırın, kimdir nedir öğrenın!
Eğer araştırmadan, kim olduğunu bilmeden severseniz, alışırsanız, güvenirseniz, sonra gerçek yüzünü gördüğümüzde iş işten geçmiş olur.
Üzülen, yıpranan yine siz olursunuz!
Nebi Yıldız
======================================================================
Merhaba arkadaşlar sütlü, hafif, çikolatalı tatlı severlere gelsin bu nefis tarifim...
Supangle nasıl yapılır?



MALZEMELER
6,5 Su bardağı süt (1300 ml)
1 Yemek kaşığı un (tepeli)
1 Yemek kaşığı nişasta (tepeli)
2 Yemek kaşığı kakao (tepelı)
1 Yumurta sarısı
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
80 Gram bitter çikolata (1 paket)

YAPILIŞI:
*Sütün yarısısnı tencereye alın.
*Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
*Kalan sütü ekleyip ocağa alın.
*Kaynayıp kıvam alan tatlıya vanilya ve parçalanmış bitter çikolatayı ekleyıp karıştırın. (hemen eriyecektir)
*Tatlınız akışkan bir kıvamda olmalı. Soğuduğu zaman kremsi bir dokuya sahip olmalı.Tatalınızı kaselere alın.
*Üzerinin kabuk tutmaması için kaselere koyduğunuz tatlıların üzerine biraz pudra şekeri eleyin. Ben pudra şekeri elemeyi unuttum kabuk bağladı ama lezzeti mükemmeldi.
*Tatlınız ılıdıktan sonra dolapta soğumaya bırakın.
*Afiyet şifalar olsun.



:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...