SODALI POĞAÇA
Selamun aleyküm arkadaşlar sürekli poğaça yaptığınız halde benim poğaçalarım sert oluyor diyorsanız işte size kesinlikle tavsiye edebileceğiz yumuşacık puf puf bir tarif . Kesinlikle denediğinize pişman olmayacaksınız. Bulut gibi yumuşacık bir dokusu var. Hemencecik mayaya gelip şekil verdikten sonra da hemen kabaran sodalı poğaçasının içerisine kullandığım sodanın büyük bir etkisi var bence. Soda ile yapılan her tarif mükemmel derecede kabarık ve yumuşak oluyor. Sodalı poğaçanın içerisine istediğiniz malzeyi koyabilirsiniz. Ben peynir-maydanozlu yapmıştım. Daha önceki denemelerimde de patatesli yapmıştım. Oda mükemmel olmuştu. İsteğe bağlı kıymalı, ıspanaklı, patlıcanlı da yapabilirsiniz. Evlerinizde bereket ve huzur, yüüznüzden gülücükler hiç eksik olmasın. AMİN.
Sodalı poğaça nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1,5 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Şişe maden suyu (oda ısısında)
1 Paket yaş maya yada instant kuru maya
2 Yemek kaşığı şeker
1,5 Tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
Hamurun içerisinde yumurta yok.
İç malzemesi:
Beyaz peyni, maydanoz
Üzeri için:
2 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
*Yoğurma kabına ılık sütü, sıvıyağı, tuzu, şekeri, mayayı ve sodayı koyup hafiften karıştırın.
*Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek neredeyse ele yapışacak yumuşacık bir hamur yoğurun.
*Hamurun üzerini örtüp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
*Myalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde hafif açtıktan sonra içine harçtan koyarak kapatın ve oval şekil verin.
*Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Poğaçaların üzerine yumurta sarısı ile karıştırdığınız sıvıyağı sürün.
*Üzerine çok bastırmadan çatalla çizip şekil verin.
*İster sade bırakın ister susam çöerek otu serpin.
*30 Dakika kadar tepside mayalandırdıktan sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
*Yumuşacık poğaçalarınız hazır.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder