PASTANE USULÜ ÇITIR KADAYIF TATLISI
Benim gibi birinin gönlünde silinip gittiysen,
sorunu kendinde aramalısın.
Çünkü ben, adam olan hiç kimseyi hayatımdan silmem.
Sildiysem eğer, bendeki yerini kendin belirleyip hayatımın dışında Gönlümde yok olmayı haketmişsindir...
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar o pastanelerden aldığımız çıtır çıtır kadayıf tatlısını evde yapmanız çok kolay. O kadar lezzetli ki sürekli kendiniz yapmak isteyeceksiniz.
Ben arasına toz antep fıstığı ve tane antepfıstığı kullandım sizler ceviz de kullanabilirsiniz. Tereyağlı miss gibi glikozsuz enfes bir tatlı. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Yapacak olanlara kolaylıklar dilerim.
Pastane usulü çıtır kadayıf tatlsııs nasıl yapılır?
MALZEMELER:
500 Gram taze tel kadayıf
250 Gram tereyağı
Şerbeti için:
2,5 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Arası için:
100 Gram toz antep fıstığı
1 Avuç tane antap fıstığı
Yada ceviz
YAPILIŞI:
*Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve ocağa koyduktan sonra 10 dakika kaynamaya bırakın.
*Kaynayan şerbetin üzerine bir kaç damla limon suyu ekledikten sonra bir kaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
*Kadayıfları elinizle havalandırarak bir kaba koyun.
*Tereyağı tavada eritip, ılımaya bırakın.
*Kadayıfların üzerine erimiş tereyağı döküp hafif hareketlerle harmanlayın.
*Tepsiyi tereyağı ile bolca yağlayın.
*Kadayıfın yarısını tepsiye yayın ve kullandığınız tepsi boyutunda bir tepsi ile kadayıfın üzerine bastırarak presleyin.
*Kadayıflara ne kadar bastırıp, preslerseniz o kadar çıtır olur.
*İlk kat kadayıfı koyup, presledikten sonra antep fıstığı yada ceviz serpin.
*Daha sonra kalan kadayıfı da tepsiye eşit şekilde yerleştirin ve tekrar aynı boyutlardaki tepsi ile iyice bastırın.
*1 Saat kadar dinlendirdikten sonra 180 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
*Kızaran kadayıfın üzerine aynı boyuttaki bir tepsiyi kapatın ve ters çevirip diğer tepsiye aktarın. Yani kadayıfın alt tarafı üste gelecek.
*Tekrar fırına sürün kızarana kadar pişirin. (buradaki amaç kadayıfın üzerinin daha düzgün çıkmasıdır)
*Ilık tatlı ile ılık şerbeti buluşturun. Üzerini kesinlikle kapatmayın aksi halde yumuşar
*Şerbetini hemen çekiyor zaten. Tatlınızı dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder