English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

14 Kasım 2017 Salı

SÜT REÇELİ

SÜT REÇELİ

Selamun aleyküm arkadaşlar her meyveden sebzeden reçel yapıldığını biliyoruz da bu süt reçeli nasıl olur diye bizi hayretlere düşürüyor değil mi?
Şimdilerde bir çok kişi süt reçelini denedi. Ben bu süt reçelini ise 3 yıl önce yapmıştım bir kısmını cevizli bir kısmını ise sade yapmıştım. Çok beğenildi. Kahvaltılarda , pasta ve tatlıların içerisinde kullanılan harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Üstelik yapımı çok pratik.Bu aralar yine yapacağım Allah nasip ederse inşallah. Çünkü süt reçeliyle yapmam gereken o kadar çok tarifim birikti ki, denemesem çatlarım 😁
Soğuyunca reçeli kavanoza koyup dolapta muhafaza etmeniz gerekir. En fazla 2 ay dayanacağı için tüketmeye gayret edin.
Süt reçeli nasıl yapılır?


MALZEMELER:
5 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
1 Silme çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat

YAPILIŞI:
*Süt ve şekeri derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
*Tencere derin olsun ki, kabartma tozu atıldığında köpüreceği için taşma yapabilir.
*Kaynamaya başladıktan sonra içerisine karbonatı ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
*Kaynadıkça reçelin rengi değişip koyulaşacaktır. Yalnız bırakmayın ki, dibe tutmasın.
*1 Saat boyunca ara sıra karıştırarak reçelinizi pişirin. Süresi daha az yada çoğalabilir.
*Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi gibi olacak. Soğudukça koyulaşacağı için daha fazla pişirmeyin.
*Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp, dolapta muhafaza edin. En fazla 2 ay içerisinde tüketin.
*Afiyet şifalar olsun.

NOT:
*1 Litre sütten 3'de bir reçel kalıyor.
*Koyuluğu size kalmış çok kaynatırsanız koyulaşır.
*Süt reçelini ekmeğe sürerek kahvaltılarda ve pastalarda kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...