Ben domates ve biber salçasını karıştırıp kullandığım için çorbalarımın ve yemeklerimin rengi oldukça kırmızı oluyor. Açıkcası biz ailecek bol salçalı yemeği çok seviyoruz :) Salçası az bi yemek bizim için lezzet verici olmuyor. Damak zevki tabiki. İsterseniz çorbanızı kıymasız sade de yapabilirsiniz. Kıymayla çok daha lezzetli bir hal alıyor. Çorba ertesi güne kaldığı zaman ister istemez içerisindeki şehriye daha da şişiyor ve koyulaşıyor. Bu durumda çorbanıza biraz su ilave ederek normal hale getirebilirsiniz.
Kıymalı şehriye çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER:
100 Gram kıyma
1 Yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşığı arpa şehriye
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı kuru nane
Karabiber, pulbiber,tuz
Yeteri kadar sıcak su
YAPILIŞI:
*Tencereye zeytinyağı ile kıymayı alıp kavurun.
*Üzerine şehriye ekleyip biraz daha kavurun.
*Salça, nane ve baharatları da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakın.
*Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, tuzunu atın ve pişmeye bırakın.
*Şehriyeler yumuşayıp pişince ve çorbanın suyu özlenince tamamdır.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder