English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

7 Mayıs 2017 Pazar

MAKLUBE

MAKLUBE

Selamun aleyküm arkadaşlar gününüz hayr olsun.
Maklube görsel ve lezzet olarak gözlerimizi ve damağımızı şenlendiren harika bir lezzet 😋 Kalabalık misafirleriniz için güzel bir alternatif.
Maklube esasen bir arap yemeğiymiş. Özellikle Lübnan yemeği olarak bilinirmiş. Arapça'da Maqluba, ters çevrilmiş anlamına geliyormuş. Şimdi gelelim tarifimize
Patlıcanlı,tavuklu maklube nasıl yapılır?

MALZEMELER :

💕 Yarım kg kuzu kuşbaşı et
💕2 Su bardağı pirinç
💕2 domates
💕12-15 adet uzunlamasına doğranmış patlıcan
💕4 su bardağı sıcak su (pilav için)
💕1 orta boy patates
💕Yarım su bardağı badem (sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olacak)
💕1 havuç
💕1 adet et bulyon
💕Tereyağı, sıvıyağ
💕1 çay kaşığı Karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar
💕Pulbiberi, kimyon, tuz



YAPILIŞI :
*Kuşbaşı doğranmış etleri düdüklü tencereye alın üzerini geçecek kadar su doldurup tuz atın ve yaklaşık 30 dk pişirin.
*Pirinci bir kaba alın üzerine az tuz atıp sıcak su ekleyin ve 20 dk bekletin.
*Kabukları soyulmuş bademleri 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
*Patlıcanları alacalı soyup yarım cm kalınlığında uzun olarak dilimleyin.
*Patlıcanları tuzlu suda kullanacağınız zamana kadar bekletin. (acısı çıkması için)
*Tencerede sıvıyağ ile etleri kavurun. Kavrulan etlerin üzerine küçük doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
*Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Kızgın yağda patlıcanları hafif kızartın. Fazla yağını çekmesi için havlu kağıda çıkartın.
*Başka bir tencere de küp doğranmış havuç ve patatesleri kavurun.
*Sıcak suda beklemiş pirincin suyunu süzün. 2 kaşık tereyağı ile 2 dk kavurun. İçine ezdiğiniz bulyonu ve tuzu atıp güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
*Hazırlıklar bitti şimdi şekil verme zamanı 😉 Teflon tencerenin dibine uçları birleşecek ve kenarları sarkacak şekilde kızarttığınız patlıcanları yerleştiriyoruz. (tencere çok yüksek olmasın)
*Tencerenin dibindeki patlıcanların üzerine sırasıyla etleri, kavurduğunuz havuçları,patatesi ve pirinci koyun.
*Üzerini düzeltip kenardan sarkan patlıcanları pirincin üzerine sarın.
*Kaynar suyu tencerenin kenarından döküp pirinçler pişene kadar ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin.
*Ocaktan aldıktan sonra 15 dk ağzını açmadan demlenmesini bekliyoruz.
*Servis yapacağınız geniş bir tepsiye ters çevirin. Üzerini kavrulmuş bademleri,domates,biberle süsleyin.
*Tepsinin kenarlarına salata-yoğurt olacak şekilde dilediğiniz gibi yerleştirip, servis edin.
*Biraz uğraştırıcı ama denemeye kesinlikle değer.
*Afiyet şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...