MAKLUBE
Selamun aleyküm arkadaşlar gününüz hayr olsun.
Maklube görsel ve lezzet olarak gözlerimizi ve damağımızı şenlendiren harika bir lezzet 😋 Kalabalık misafirleriniz için güzel bir alternatif.
Maklube esasen bir arap yemeğiymiş. Özellikle Lübnan yemeği olarak bilinirmiş. Arapça'da Maqluba, ters çevrilmiş anlamına geliyormuş. Şimdi gelelim tarifimize
Patlıcanlı,tavuklu maklube nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💕 Yarım kg kuzu kuşbaşı et
💕2 Su bardağı pirinç
💕2 domates
💕12-15 adet uzunlamasına doğranmış patlıcan
💕4 su bardağı sıcak su (pilav için)
💕1 orta boy patates
💕Yarım su bardağı badem (sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olacak)
💕1 havuç
💕1 adet et bulyon
💕Tereyağı, sıvıyağ
💕1 çay kaşığı Karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar
💕Pulbiberi, kimyon, tuz
YAPILIŞI :
*Kuşbaşı doğranmış etleri düdüklü tencereye alın üzerini geçecek kadar su doldurup tuz atın ve yaklaşık 30 dk pişirin.
*Pirinci bir kaba alın üzerine az tuz atıp sıcak su ekleyin ve 20 dk bekletin.
*Kabukları soyulmuş bademleri 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
*Patlıcanları alacalı soyup yarım cm kalınlığında uzun olarak dilimleyin.
*Patlıcanları tuzlu suda kullanacağınız zamana kadar bekletin. (acısı çıkması için)
*Tencerede sıvıyağ ile etleri kavurun. Kavrulan etlerin üzerine küçük doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
*Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Kızgın yağda patlıcanları hafif kızartın. Fazla yağını çekmesi için havlu kağıda çıkartın.
*Başka bir tencere de küp doğranmış havuç ve patatesleri kavurun.
*Sıcak suda beklemiş pirincin suyunu süzün. 2 kaşık tereyağı ile 2 dk kavurun. İçine ezdiğiniz bulyonu ve tuzu atıp güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
*Hazırlıklar bitti şimdi şekil verme zamanı 😉 Teflon tencerenin dibine uçları birleşecek ve kenarları sarkacak şekilde kızarttığınız patlıcanları yerleştiriyoruz. (tencere çok yüksek olmasın)
*Tencerenin dibindeki patlıcanların üzerine sırasıyla etleri, kavurduğunuz havuçları,patatesi ve pirinci koyun.
*Üzerini düzeltip kenardan sarkan patlıcanları pirincin üzerine sarın.
*Kaynar suyu tencerenin kenarından döküp pirinçler pişene kadar ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin.
*Ocaktan aldıktan sonra 15 dk ağzını açmadan demlenmesini bekliyoruz.
*Servis yapacağınız geniş bir tepsiye ters çevirin. Üzerini kavrulmuş bademleri,domates,biberle süsleyin.
*Tepsinin kenarlarına salata-yoğurt olacak şekilde dilediğiniz gibi yerleştirip, servis edin.
*Biraz uğraştırıcı ama denemeye kesinlikle değer.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder