PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (RULO)
C vitamin değeri çok yüksek olan portakalı her şekil de değerlendirebilirsiniz .
Portakalın suyunu sıkıp tüketebilirsiniz. Üstelik C vitamininden dolayı grip' e karşı çok etkili ve doğal bir yöntem.
Portakal kabuğunu rendeleyip pastalarınıza, tatlılarınıza kullanabileceğiniz gibi kabuklarıyla da nefis , mis kokulu , harika bir reçel yapabilirsiniz.
Siz eşiniz , çocuklarınız seve seve tüketeceksiniz , hatta tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.
Portakal kabuğu reçelinin bu hali biraz el oyalayıcı, zamanım yok uğraşamam derseniz daha önceleri tarifini verdiğim pratik yapımıyla portakal kabuğu reçelini yapabilirsiniz. Reçeller kategorisine baktığınızda tarifime kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ben elimden geldiğince herşeyi değerlendirmeye çalışırım ve birşeyler üretmeye gayret ederim. Sizler de ellerinizdeki malzemeleri değerlendirerek nefis lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zaman da israf da etmiş olmazsınız. ALLAH israf edenleri ve Cimri kullarını sevmez. Rabbim cümlemizi yardımlaşmayı , vermeyi, paylaşmayı seven kullarından eylesin. AMİN.
Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
5-6 Adet iri ve kabuğu kalın portakal
4 Su bardağı şeker
5,5 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Fiske tuz
YAPILIŞI :
*Portakalları yıkayıp turuncu kısımlarını rendenin ufak gözüyle rendeleyin. ( reçel acı olmaması için)
*Portakalların kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru aralıklı olarak dilimlere ayırın ve dikkatli bir şekilde kabukları soyun.
*Kabukları sıkıca rulo yaparak iğne geçirdiğiniz ipe takın resimde de görüldüğü gibi sıkı sıkı rulolar halinde dizin.
*İpe geçirdiğiniz kabaklar bitince sıkıca bağlayın. Geniş bir kaba alıp üzerine su çekin. Ara ara suyu değiştirerek 1 gece bekletin (acısı çıkması için)
*Ertesi gün Portakal kabuklarını tencereye alıp üzerine su çekin ve kaynatın . Suyunu süzüp tekrar su çekerek kaynatın. Portakal kabuklarını bir kaba alıp tencereye suyu ve şekeri koyun ve portakal kabuklarını ipleriyle birlikte şekerli suya atıp, kaynamaya bırakın.
*Biraz koyulaşan reçel den portakal kabuklarını dikkatli bir şekil de çıkartıp kaba alın ve iplerinden dikkatlice çıkartın.
*İpten çıkarttığınız kabukları reçelin içine bırakın 10 dk daha kaynatıp tuzu ve limonu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
*Reçeli sıcakken kavanozlara koyup, soğuyunca ağzını kapatın.
*Afiyet şifalar olsun. Evlerinizden bereket hiç eksik olmasın.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder