English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

24 Mayıs 2017 Çarşamba

ÇİLEKLİ MAGNOLİA

ÇİLEKLİ MAGNOLİA

Hayırlı,  güzel günler arkadaşlar sütlü ve hafif tatlı sevenler için magnolia birebir. Üstelik yapımı çok kolay ve lezzeti olay 😉 yiyenlerden ve tarifimi yapanlardan tam not alan bir tatlı çilekli magnolia 😋 Ayrıca muzlusu da yapılabiliyor. Tam da bahar'a girmişken yemek sonrası ağır gelmeyecek muhteşem bir lezzet.
Çilekli magnolia nasıl yapılır?

MALZEMELER :
🍓1 Litre süt
🍓1 Su bardağı şeker
🍓1 Pk vanilya
🍓2 Yumurta sarısı
🍓3 Yemek kaşığı nişasta
🍓2 Yemek kaşığı un
🍓1 Pk yulaflı bisküvi
🍓Çilek
🍓 1 Pk krema (sıvı krema) yada 1 pk kremşanti

YAPILIŞI :
*Tencereye nişasta, un, şeker, yumurta sarısı, vanilya koyup karıştırın.
*Üzerine sütün tamamını boşaltıp,  çırpma teliyle iyice çırpın.
*Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
*Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
*Hafif ılıyınca içine sıvı krema yada kremşantiyi ekleyip blendırla iyice çırpın.
*Biraz soğuması için bekletin.
*Bisküvileri rondodan geçirip,  istediğiniz kuplara yada kaselere önce biraz bisküvi tozu koyup,  kasetlerin yan kısmına çilek dilimleri dizip 2 yemek kaşığı muhallebi koyun.
*Üzerine tekrar bisküvi tozu koyup,  tekrar çilek dilimi koyun ve tekrar muhallebi koyup, tekrar üzerine bisküvi tozu koyun.
*Dolapta 2-3 saat soğuduktan sonra damla çikolata,  rulo kat,  meyve sos vs süsleyebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...