English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

11 Mayıs 2017 Perşembe

TEKLİ PASTA / PORSİYONLUK PASTA

TEKLİ PASTA / PORSİYONLUK PASTA

Hayırlı günler arkadaşlar bu görseli ve lezzeti harika tekli pastayı çok kolay bir şekilde ve isteğiniz meyveler ile hazırlayabilirsiniz.
Kremşanti sevmiyorsanız kakaolu kremşanti yerine, kakaolu krema da kullanabilirsiniz.
Tekli /porsiyonluk pasta nasıl yapılır?

MALZEMELER :

🍰4 yumurta
🍰1 su bardağı un
🍰1 su bardağından bir parmak eksik şeker
🍰2 yemek kaşığı nişasta
🍰2 yemek kaşığı sıvıyağ
🍰2 yemek kaşığı kakao
🍰yarım pk kabartma tozu

Keki ıslatmak için :
🍰1 su bardağı süt
🍰3 yemek kaşığı vişne reçeli suyu

Arası için:
🍰1,5 pk kakaolu toz kremşanti
🍰250 ml (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı) süt

Üzerine:
🍰1 pk toz sade çırpılmış kremşanti
🍰çilek, muz, kivi vs.
🍰toz jöle (kabartma tozu paketi gibi olandan, üzerindeki tarife göre yapın)
Meyvelerin üzerine sürülecek parlaklık vermesi için.

YAPILIŞI :
*Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Üzerine sıvıyağ,  nişasta, kakao,kabartma tozu ve unu ekleyip, karışımın kabarıklığını södürmeden yavaşça karıştırın.
*Dikdörtgen tepsiye yada borcama yağlı kağıt serip,  karışımı dökün.
*170 derecede kontrollü bir şekilde pişirin.
*Kakaolu ve sade kremşantileri ayrı kaplarda çırpıp katılaşması için dolapta bekletin.
*Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerini vişne reçelli süt karışımı ile ıslatın.
*Kekleri küçük dikdörtgenler halinde kesin yani (süt dilimi gibi)
*Kakaolu kremşantiyi krema torbasına koyun ve her bir kekin üzerine kremşantiden sıkın.
*Sade kremşantiyi bir poşete koyup uç kısmını çok az makasla kesip, pastanın üzerine gelişi güzel sıkın.
*Üzerine meyveleri dizdikten sonra,  Meyvelerin parlak olması için biraz jöle gezdirin.
*Dolapta soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.😊
*Afiyet şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...