English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

28 Mayıs 2017 Pazar

SİRKELİ AĞZI AÇIK POĞAÇA

SİRKELİ AĞZI AÇIK POĞAÇA

Merhabalar arkadaşlar bu nefis simit tadında poğaçalar dan kahvaltılarınıza, misafirlerinize, akşam çayınızın yanına yapabilir sf iniz. Nefis bir lezzet ve yapımı çok pratik 👌👌
Sirkeli ağzı açık poğaça nasıl yapılır?

MALZEMELER :
💖1 su bardağı ılık su
💖1 su bardağı ılık süt
💖1 çay bardağı sıvıyağ
💖1 pk instant kuru maya
💖1,5 yemek kaşığı şeker
💖1 tatlı kaşığı tuz
💖2 yemek kaşığı sirke
💖4-5 su bardağı un

ÜZERİNE :
💖2 yemek kaşığı pekmez
💖Yarım su bar su
💖Susam


YAPILIŞI :
*Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamurun üzerini örtüp 40 dk kadar mayalanmasını bekleyin.
*Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.
*İçine istediğiniz bir içten (peynir, patates vs) koyup ağzını kapatın ve oval şekil verin.
*Önce pekmezli suya batırıp, sonra da susama bulayın ve tepsiye dizin.
*15 dk tepside mayalandırın.  Poğaçaların tam ortasına mutfak makasıyla kesik atın.
*200 derecede üzeri kızarana kadar Pişirin. *Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...