English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

8 Mayıs 2017 Pazartesi

ISPANAKLI KAYGANA

ISPANAKLI KAYGANA

Kahvaltılarınızı şenlendirecek nefis bir tarifle geldim 😊 Kaygananın ıspanaklısı da pırasalısı da nefiss 👌 ben ıspanalısını yaptım mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Vitamin deposu, harika bir lezzet
Ispanaklı kaygana nasıl yapılır?

MALZEMELER :

🌼2 yumurta
🌼Bir tutam ıspanak yaprağı
🌼1 su bardağı süt
🌼Yarım demet maydanoz yada dereotu
🌼Yarım demet taze soğan
🌼1 çay bar ufalanmış beyaz peynir
🌼8 y.kaş un
🌼1 pk K.tozu
🌼1 çay kaş Karabiber
🌼1 çay kaş pulbiber
🌼2 yemek kaşığı sıvıyağ
🌼Çok az zerdeçal (olmasa da olur)


YAPILIŞI :
*Ispanakları iyice yıkayıp, ince doğrayın.
*Üzerine unu, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
*Üzerine sütü, yumurtayı, sıvıyağı, peyniri katıp karıştırın.
*Kek hamurundan katı bir hamur elde edin.
*Teflon tavaya biraz sıvıyağ koyup ısıtın. Hamurdan bir yemek kaşığı alıp tavaya döküp yayın.
*Hamur çok kalın olmasın ki pişerken zorluk çıkmasın, rahat pişkin.
*Ocağın büyük gözünde kısık ateşte arkalı önlü pişirin.
*Sıcak tüketin. Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...