English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

25 Mayıs 2017 Perşembe

ISPANAKLI KARNIYARIK POĞAÇA

ISPANAKLI KARNIYARIK POĞAÇA

Ispanağı sevmeyenler için,  ıspanağı değerlendirmenin en lezzetli yolu 😉 Çocuklarınızın, eşinizin, misafirleriniz bayıla bayıla yiyeceği harika, puf puf bir poğaça.

MALZEMELER :
💠 1 Su bardağı ılık süt
💠1 Su bardağı sıvıyağ
💠2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
💠1,5 yemek kaşığı şeker
💠1,5 tatlı kaşığı tuz
💠6-7 su bardağı un
💠Yarım pk yaş maya

İÇİ İÇİN:
💠Yarım kg Ispanak
💠Yarım çay bardağı sıvıyağ
💠1 Kurusoğan
💠200 gr. Kıyma
💠Tuz, karabiber, pulbiber
💠1 Dilim beyaz peynir


YAPILIŞI :
*Hamur için, sıvı malzemeleri, tuzu, şekeri ve maya yı koyup karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun.
*Hamuru mayalanmaya bırakın.
*Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın ve ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın.
*Kurusoğanı yemeklik sıvıyağ ile soteleyin kıymayı ekleyin. Ispanakların üzerine ekleyip elinizle ovup biraz yumuşatın.
*Üzerine pulbiber, karabiber ve ufalanmış peynir ekleyin ve tuz atıp karıştırın.
*Hamuru akşamdan yoğurup, dolapta bekleterek ertesi sabahta yapabilirsiniz. *Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp,  elinizde biraz açarak ortasına ıspanaklı harç koyup kapatın ve oval şekil verin.
*Poğaçaları tepsiye dizin ve tam ortasından bıçakla kesin.
*Üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirin.
*Ilıyınca pamuklu bezin arasına koyup yumuşak kalmasını sağlayın.
*Afiyet şifalar olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...