PİYANO PASTA
''Verilmesi en kolay şey nasihat, alınması en güç sey ibrettir''.
''Hayatta kaybetmek diye bir şey yoktur arkadaş.
Kimin gerçekçi, kimin oyunbaz olduğunu farkedip kendine gelmek vardır''.
''Olmayacak insanlarla kalıbını aşan hayaller kuruyoruz..
ağaçtan maşa aptaldan paşa olmaz''.
''Uğraşmam dünümle ve dünümdekilerle.
Ben yarına bakarım yanımdakiler''..
''Ben elindekinin değerini kaybedince bilenlerden değil..
DEĞER verdiği için kaybeden de değil haksızlığa uğrayanlardanım''.
Allahhhh diyorum...
Elbet hak edenler ettiğini bulacaktır.
Haksızlığı seven hiç kimse yaptığı kötülükleri kabul etmez
ama Allah var gayrı yok..
Merhaba arkadaşlar yapımı pratik ve lezzetli olan piyano pastayı yiyenler çok sevdiler. İnşallah sizlerde seversiniz.
Piyano pasta nasıl yapılır?
MALZEMELER:
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
4 Yemek kaşığı kakao
1 Paket vanilya
2,5 Su bardağı un ( un cinsine göre değişebilir)
1 Paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı nişasta
2 Yemek kaşığı un
1 Pakaet vanilya
250 gr Labne peyniri (isteğe bağlı)
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı nescafe
1 Tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI:
*Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene dek iyice çırpıyoruz.
*Sırasıyla süt, sıvıyağ, kakao, vanilya ve elenmiş unu ekleyip karıştırıyoruz.
*Son olarak kabartma tozunu ekleyip kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz.
*Yağlanmış dikdörtgen borcama hamuru boşaltın.
*Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü pişirin.
*Ilıyan keki kürdanla delip , 1 su bardağı ılık süte nescafe ve şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra kekin her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.
*Üzerini bir tepsi ile kapatıp 30 dk bekletiyoruz.
Muhallebinin yapılışı:
*Labne peyniri hariç diğer bütün malzemeleri bir tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alıyoruz.
*Sürekli karıştırark pişiriyoruz.
*Muhallebi kıvamına geldikten sonra ılımasını bekleyip labne peyniri ekledikten sonra iyice karıştıralım.
*Kekin üzerine muhallebiyi yayalım. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpip dilediğimiz gibi süslüyoruz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder