English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

13 Mayıs 2017 Cumartesi

ADANA KEBAP

ADANA KEBAP

Hayırlı, bereketli, mutlu pazarlar arkadaşlar kebap konusunda adana kebap üstüne bir lezzet tanımam 😊 belki de damak zevki ama kıvamında, yağlı ve biraz da acılı adana harika oluyor.  Heleki pişerken yağını pidelere, lavaşa basmak müthiş 👌 havalar da ısınmışken,  piknik sezonu açılmışken muhteşem bir seçenek adana kebap.  Şimdi gelelim tarifimize 😉
Adana kebap nasıl yapılır?

MALZEMELER :
💖1 kg orta yağlı kıyma (kıymayı kasaptan aldıktan sonra birgün dinlenirse pişerken dağılıp ateşe düşmez)
💖Tuz, pulbiberi (ne kadar acı seviyorsanız ona göre ayarlayın)

Salatası için:
Sumaklı soğan salatası :
💖Kuru soğan (söğüş doğranmış)
💖Sumak
💖Maydanoz

Çoban salata için:
💖Domates
💖Kurusoğan
💖Yeşil biber
💖Maydanoz
💖Tuz, çok az sıvıyağ


YAPILIŞI :
*Kıymayı pulbiberi ve tuz ile iyice yoğurun.
*Yoğurduğunuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp enli şişlere geçirin.
*Şekil vererek şişe yerleştirin.
*Mangalı önceden yakın, köz haline geldikten sonra kebapları üzerine koyup arkalı,önlü pişirin.
*Pişerken lavaşların üzerine kebapları basıp yağını ekmeğe alın.
*Biraz daha piştikten sonra kebapları lavaşa çekin ve üzerine salatalardan koyup dürüm yapın.
*İsterseniz kebabı lavaşa çektikten sonra yanında salata, köz biber ve ayranla da servis edebilirsiniz.😊
*Afiyet şifalar olsun,  şükrünüz bol olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...