PORTAKAL ÇANAĞINDA ÇİKOLATALI ISLAK KEK
Merhaba arkadaşlar hem portakal kabuklarını değerlendirmek amaçlı, hemde değişik ve görsel bir sunum açısından harika bir tarif.
Mis gibi portakal kabuğu kokusuda siniyor ki keke enfes bir lezzet haline geliyor, Ben portakalları yıkayıp ortadan kestim ve sularını sıkacak ile sıktım.
Portakalların içinde kalan posaslınıda kaşık yardımı ile çıkarıp güzel bir kek kalıbı elde ettim :)
Portakal kabukları tek kullanımlıktır çünkü kek ister istemez yapışıyor ve kabuklar hafif kurur gibi oluyor. Keki tatlı kaşığı ile yada çatalla tüketebilirsiniz. Yemeside yapmasıda nefis bir kek denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
10-12 adet orta büyüklükte portakal
KEKİ İÇİN:
2 Yumurta
1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 Yemek kaşığı damla çikolata
1 Pk kabartma tozu
Ceviz, fındık kırığı (isteğe bağlı)
2 Yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
SOSU İÇİN:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yarım çay bardağı şeker
2 Yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
1 Tepeli yemek kaşığı kakao
2 Tepeli yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI :
*Portakallları yıkayıp yanlamasına ortadan ikiye kesin.
*Portakalların suyunu sıkıp bir sürahiye alarak sonradan kek ile tüketebilirsiniz.
*Suyunu sıktığınız portakalların içinde kalan posayı kaşık yardımı ile çıkartın.
*Portakal kabuklarını muffin kalıplarına yada tepsiye sıkıca yerleştirip yamulmadan düzgünce durmasını sağlayın.
*Kek için çırpma kabına yumurtayı kırıp şeker ile birlikte tel çırpıcı yada blendırla beyazlayana dek çırpın.
*Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip iiyce karıştırın.
*Azar azar un ilavesi ve kabartma tozu ekleyerek tekrar çırpın.
*kakao, portakal kabuğu rendesi, damla çikolata, fındık yada ceviz kırığı ekleyerek tekrar çırptıktan sonra portakal kabuklarının içine kek hamurundan yarısına gelecek şekide doldurun.
*180 derecede pişirin.
*Sos malzemelerini tavaya alın ocakta ılık oluncaya kadar tutun.
*Kek ılıkken üzerine sostan gezdirin 1 saat sonra servise hazır. Acilse fazla bekletmenize gerek yok.
*Afiyet şifaşar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder