Selamun aleyküm hani şu pastanelerden aldığımız kurabiye ve poğaçalar varya, bize çok lezzetli gelir. Evde yapıyoruz aynı tarifi ama neden benimki onlarınki gibi olmuyor diyoruz. Aslında sebebi onların kullandıkları yağ ile alakalı. Biskin yağı pastaneler için özel üretilen suyu alınmış bitkisel yağdır.
Sizlerde kurabiye ve poğaçalarınızda benim yaptığım gibi biskin yağı kullanabilirsiniz. Kullanacağınız kadar yaparsanız hem gramda şaşırmazsınız hemde daha teze olur.
Biskin yağı/pastacılık yağı nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Paket margarin
YAPILIŞI:
*1 Paket margarini tavada eritin ve uygun bir kaseye boşaltın.
*Donduktan sonra daha katılaşması için buzdolabına kaldırın.
*Sonrasında yağın tam orta kısmına bıçakla küçük bir delik açın.
*Ve yavaşça eğerek o delikten fazla suyun akmasını sağlayın.
*Fazla suyu alınmış yağı dilediğiniz pastalarda kullanabilirsiniz.
*Bereketli olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder